Møn i Verden

Møn i Verden

darksky moennyord park sort   unesco biosphere   World Heritage

Dark Sky 

Dark Sky over Møn og Nyord  kan ses året rundt og er en helt unik oplevelse.Møn og Nyord blev udnævnt som Nordens første Dark Sky Park og Community. I en Dark Sky Park er nattemørket beskyttet mod lokal lysforurening, så du har det bedste og klareste udsyn til stjernehimlen.
 
I såvel august som december har du mulighed for at tælle stjerneskud, når de mørke nætter bliver oplyst af fyrværkeri. Tag en sovepose eller et tæppe med ud og læg dig og nyd nattemørket og stjernerne.
Har du lyst til at udforske det mønske landskab om natten, kan du tage ud med en naturguide, hvor du får en intens oplevelse af lyde, dufte og lys.

Du kan også komme på Dark Sky fotosafari, hvor en dygtig guide har forskelligt udstyr med og kan vejlede dig i brug af dit eget udstyr.

 

UNESCO Biofære

I juni 2017 kom udnævnelsen af Møn og Nyord som Danmarks første UNESCO Biosfære område. Se video HER.
 
Der er plads til aktive mennesker i naturen, vi lever af og med den, og med UNESCO biosfære udnævnelsen, er samspillet mellem mennesker og natur gjort til den bærende udviklingsstrategi for lokalsamfundet. Med mulighed for at UNESCO ringene kan sprede sig i vandet.
 
Biosfæren er det rum, der omgiver os med alle levesteder og arter på land, i vandet og i luften. Biosfæren er vores fælles eksistensgrundlag, og vi har et særligt ansvar for at værne om den. Af alle UNESCO programmer er biosfæreområder steder, der mest lægger vægt på mennesker.
 

UNESCO Verdensarv

 I 2018 blev Møns Klint nomineret til UNESCO verdensarv. Og det vurderes, at mulighederne er meget store for, at det lykkes. Kridtklinterne er "outstanding universal value" og skal beskyttes som unikt glacialt skabte kystlandskaber.
 
Der sætter et ansøgningsarbejde i gang snarest, som man forventer kan være klar til 2023. Når/hvis dette bliver godkendt, vil Møn have det aller-stærkeste udgangspunkt for en bæredygtig vækst i turismen, idet Møns Klint jo i 2018 kom med i den Nationale Naturkanon.

Dato

4. maj 2020

Tags

Biosphere, Dark Sky, Unesco

Bo-Her

Røddingevej 16, Røddinge
4780 Stege
+45 3013 1118
web @ sommerhus-mon.dk

Bank: 6140 4057053
CVR:  2862 1833

hus mini

FIND

 

Reservation & Afbestilling

Sådan behandler vi dine data

Besked

Venligst udfyld krævede felter
Venligst udfyld krævede felter