Cykling

Image

Cykling

cycle kvadrat 1 På Møn er der muligheder for alle slags cykelture. Fra smukke og lette ture til udfordrende og vanskelige ture på mountainbike.

Cykler kan lejes flere steder. Bl.a. hos Fribikeshop i Stege, og hos Camping Møns Klint, hvor du kan leje mountainbikes.

En cykelferie på Møn er en mulighed for at komme helt tæt på oplevelser og natur. Hop på cyklerne og cykl ud i skovene, gennem byerne, langs kysten, forbi gårdbutikker og cafeer og langs klinterne.

Det er også en god ide, at tage cyklen med på én af de små færger, så man kan komme lidt længere væk. Fx. Færgen Møn, som sejler mellem Stege og Kalvehave eller Færgen Ida, som sejler mellem Bogø og Stubbekøbing.

Se kortet online HER

cycle kvadrat 4

Den søde Tur

cycle kvadrat 1Ruten "Den søde Tur" er meget velegnet til familier. Man kører på rolige asfalterede landeveje med begrænset trafik, gennem små landsbyer og langs med noret. 

Der er både bindingsværk og stokroser og masser af børneaktiviteter undervejs.

Hele strækningen er 42 km, men skæres nemt over til 21 km.

 

På kortet starter turen midt i Stege by fra turistbureauet. Første stop er Møn Bolcher i den gamle sukkerfabrik. Kort derfra ligger Thorsvang Samlermuseum, som er et besøg værd, hvis der er afsat tid til det.

Derefter kommer du ud mod Stege Nor og lidt derfra Havecaféen, der serverer kaffe og kage i haven. Turen fortsætter gennem Tøvelse, Svensmarke og Keldbylille, hvor der er mulighed for at besøge Museumsgården - og for at nyde en Møn Is og klappe de køer, der leverer mælk til isen.

Turen fører forbi golfbanen og Keldby kirke med smukke kalkmalerier fra 1400-tallet. Her kan du dreje direkte tilbage til Stege - eller du kan fortsætte til Ullemarke, Udby, Stege Skov og tilbage til Stege By

Download kort HER

cycle kvadrat 4

Danmarks Bjergetape

cycle kvadrat 1 Bjergetapen er een af 26 Panoramaruter langs kysterne i Danmark. Disse er cykelruter af høj kvalitet, hvor der er unikke oplevelser, fantastiske udsigter og muligheder for bespisning.

Denne ruter fører dig til fantastiske udsigter over havet, klinten og gennem kuperede landskaber og gennem skov og overdrev. Den er 18 km lang - og kan give sved på panden!

Ruten gennemføres nemmest på mountainbike - og kan begyndes hvor som helst på kortet. I kortet er udgangspunktet Camping Møns Klint i klinteskoven, hvor der er cykeludlejning, café og toiletter.

Turen går til Liselund Slot, forbi Huno Sø, til Sømarkedyssen, der rager 90 meter over havet. Dernæst forbi Magleby kirke, Klintholm Gods, Klintholm Havn og Høvblege rasteplads, som rummer et væld af sjældne planter, bl.a. orkidéer.

Nu føres du igen ind i Klinteskoven, som er stærkt kuperet, og til GeoCenter Møns Klint - et oplevelsescenter, der fortæller om Danmarks tilblivelse.

Download kort HER

bjergetapen

Ø-hop familietur

cycle kvadrat 1 Ø-hop er en oplevelsestur for hele familien, hvor der er mulighed for at  spise is på stranden, lege i skovene og opleve det nordvestlige Møn ad stille landeveje.

Ruten er handicapegnet og der er masser af muligheder for stop undervejs for at nyde nogle af Møn og Nyords spiselige og drikkelige produkter.

Ruten starter ved turistbureauet i Stege og kommer hurtigt til Møns Museum, med skiftende udstillinger. Derfra for Mølleporten, Stege Vold og mod Udby, hvor der er boder langs vejkanten.

Turen fortsætter gennem Stege Skov, og Mosehældgård, hvor der er en dejlig udsigt til Dronning Alexandrines Bro og øerne Lindholm, Tyreholm og Nyord. Derefter forbi Galleri Warrer, som også rummer en lille café. Videre til Ulvshale og Naturcenter Ulvshalegård, hvor der er noget for børnene. Så når vi til Nyordbroen og Nyord med de fantastiske fuglereservatområder.

Nyord Landsby er et besøg værd med Danmarks mindste museum, en ottekantet kirke og fine butikker og gallerier. Her er også mulighed for at spise frokost og besøge Noorbohandelens café. Turen tilbage går over Hegnede Bakke og langs Ulvshalevej direkte tilbage til Stege, hvor du kan besøge Møn Bryghus eller dufte til småkagerne fra Bisca-fabriken.

Download kort HER

cycle kvadrat 4

Bo-Her

Røddingevej 16, Røddinge
4780 Stege
+45 3013 1118
web @ sommerhus-mon.dk

Bank: 6140 4057053
CVR:  2862 1833

hus mini

FIND

 

Reservation & Afbestilling

Sådan behandler vi dine data

Besked

Venligst udfyld krævede felter
Venligst udfyld krævede felter