Vandring

Image

Camønoen

skilt lilleDanmarks svar på Caminoen, som åbnede i juni 2016. En fantastisk vandrerute på Bogø, Møn og Nyord.

BoHer ligger lige midt i Camøno-etapen "Kong Asgers etape", som er 27 km lang.

Camønoen passerer skove, strande, klinter, bakkelandskaber, flade strækninger, fantastiske udsigter. Og så er der naturligvis mulighed for at stoppe op i mange småbyer, besøge kirker og museer, og nyde nogle af områdets mange beværtninger.

Den er kaldt Danmarks venligste vandrerute, ikke mindst fordi den er inddelt i forskellige sværhedsgrader, så det er muligt for alle, der er glade for en gåtur, at kunne deltage. Hovedruten på 176 km er med orange skilte, mens alternative ruter på 40 km har gule skilte. Så, det er nemt at vælge - og også gå i begge retninger

Se yderligere beskrivelser her

347camoeno kort

Stege Skov

VandringSkovStege Skov er ret ny, idet der indtil 2004 var landbrug.

I dag er det et publikumsvenligt område, som er indrettet med hundeskov, motionsstier, legepladser og udeskole.

Den afmærkede rute er på blot 2 km, men kan sagtens udvides nordpå, hvor der også er gode stier.  Ruten er mærket som et "Sundhedsspor," så du kan måle din kondition, når du går eller løber. Se yderligere på det store skilt ved parkeringspladsen ved Kobbelvej.

Undervejs på din tur, har du mulighed for at møde såvel rådyr som tårnfalke. Og langs hele ruten kan du plukke nødder, slåenbær og blommer.

Download folder HER

stege skov

Ulvshale Skov

Ulvshale SkovUlvshale er dannet af Møns Klint. Skoven er ikke som andre skove. Træerne vokser i en meget mager og stenet jord og vokser derfor langsomt.

Der er flest egetræer, og skoven får lov til at vokse som urørt skov, så der er mange væltede træer, hvor kun stierne holdes frie.

Fra parkeringspladsen ved Ulvshale Naturcenter er der nyligt oprettet et gult spor, som går igennem  egeskov, eng og hede. Ud over eg, møder du også småbladet lind og den sjældne tarmvridrøn. I alt er der 5 afmærkede vandreruter. Her er mulighed for at styrke din kondition, "bare" gå en tur, bygge huler eller bruge skovens gode klatretræer.

Skoven er ældgammel og rummer fantastiske krogede træer, mange sjældne svampe og insekter - fx svampen Lindeskive og natsommerfuglen Mørkt Ege-ordensbånd - netop fordi skoven får lov til at passe sig selv.

 

Download kort HER

ulvshale1

Møns Klint

2 IMGP7156

Møns Klint er sikkert det første sted, man får lyst til at vandre.

Det er et samlingssted for alle naturelskere, og der er rige muligheder for at udfordre sig selv, men også til blot at gå en stille tur gennem skoven.

 

Når du vandrer i Klinteskoven,  oplever du Danmarks vigtigste forekomst af bøgeskov på kalkjord. Hele skoven og alle vandreruterne er fantastisk rige på flotte naturoplevelser.
 
Du vil ofte se vandrefalke svæve over klinteskoven, og her er også flere sjældne orkidearter, som naturligvis ikke må plukkes. Som det eneste sted i landet, kan du også opleve sommerfuglen, Sortplettet Blåfugl.

Download kort HER

 klinten

Stege Vold

stege voldStege Vold ligger lige midt i byen. Det er bevaret helt fra Middelalderen og er med volde og mølleport.

Byvold og voldgrav lå som beskyttelse i Middelalderen for købstaden Stege i en bue fra Stege Nor til Stege Bugt og Ulvsund.

Selve byvolden er 800 meter lang, og ruten rundt ca. 2 km. Oprindeligt var voldgravene omkring op til 7 m dybe. I slutningen af 1400-tallet var der 3 murede byporte. Vindebroer førte fra byportene over voldgraven. Stege Vold var stadig en del af Steges forsvar under Svenskekriven 1658-59. I dag eksisterer kun porttårnet ved Mølleporten.

Ruten er med grusbelagte stier gennem en smuk linde-allé. Undervejs finder du en naturlegeplads og et madpakkehus. Her kan du dufte til urterne i højbedet, idet her er masser af urter, der kan føres tilbage til Middelalderen.

 

Download kort HER

stege taarn400

Damme

praestebjerg damme

På udsigtsturen ved Damme, er det mest bemærkelsesværdige Præstebjerg, som indtil 1999 havde fungeret som grusgrav i over 100 år.

Fra toppen kan man se helt til Fanefjord Kirke.

Turen starter i Fanefjord bypark, som er skabt af lokalsamfundet. Det har alle beboerne, skolen og plejehjemmet stor glæde af. Det er en dejlig naturoplevelse med en flot træbro hen over åen.

Dernæst går turen til Præstebjerg, som i dag er et naturskønt område, der er værd at gå rundt i, gå op på og holde pause i.

Oprindeligt lå også en funkis-bygning - Fanefjord Mejeri,  der i mange år var en vigtig fabrik og arbejdsplads i Fanefjord by. Den er i dag revet ned

 

Download kort HER

fanefjord skorsten

Bo-Her

Røddingevej 16, Røddinge
4780 Stege
+45 3013 1118
web @ sommerhus-mon.dk

Bank: 6140 4057053
CVR:  2862 1833

hus mini

FIND

 

Reservation & Afbestilling

Sådan behandler vi dine data

Besked

Venligst udfyld krævede felter
Venligst udfyld krævede felter