Stege

Stege

Stege By

 

Begivenheder

Steges historie:
Stege er det, man kalder en middelalderby. Dvs. én af Danmarks gamle købstæder. Når du går rundt i byen, kan du stadig se det på kirken, mølleporten og byvolden, som er beskrevet HER.

Man formoder, at byen er opstået omkring 1200, og en borg blev opført syd for byen der. På det tidspunkt var der en omfattende handel med sild ved Skåne, som gjorde Stege meget velhavende. Omkring 1400-tallet opførte man voldgrave, bymur og porttårne. Det indbringende sildefiskeri fik imidlertid en ende i 1500-tallet, hvorved byens storhedstid forsvandt.

Det hvide guld:
Senere blev Stege en vigtig industriby, idet sukkerfabriken blev etableret i 1883 og kørte produktion frem til 1989, hvor den lukkede.

Handel og Turisme.
I mellemtiden var det blevet en vigtig handelsby, fordi Dronning Alexandrines Bro blev bygget i 1930'erne, så Møn blev landfast med Sjælland. Dette har siden da betydet, at Møn er blevet en vigtig turistmagnet, ikke mindst fordi man har formået at gøre sig kendt med bl.a. Camønoen, Dark Sky og Unesco Biosfære.

Siden er Farøbroen kommet til og har bragt endnu flere turister til øen, som benytter sig af sommerhuse, B&B, sheltere og hoteller.

 

Tirsdagsmarked i Stege starter første tirsdag i juli og varer til midt i august. Alle gaderne er fyldt med boder, aktiviteter og mennesker, så det er muligt at gøre en god handel eller bare hygge sig ved en af de mange cafeer.

Folkemødet Møn har været afholdt siden 2015 og er blevet en stor succes, hvor lokale, regionale og nationale organisationer kan komme i dialog med borgerne. Det startede i Askeby, men er senere blevet flyttet til Stege By, fordi der er bedre plads til de voksende deltagere.

Sildemarkedet, den første weekend i september, er altid et stort tilløbsstykke, hvor folk kommer år efter år for at tage del i den gode stemning, og for at smage den specielle sortsild. Der er masser af andre aktiviteter over weekenden, bl.a. kunsthåndværkere med boder og musikalske indslag.

Silderuten i Stege er en byvandring, der tager dig igennem 30 poster, som er markeret med en sild! Den første sild finder du på den gule bygning, der i dag fungerer som turistkontor

Download app’en ”Stege VR”, og tag en selvguidet historisk byvandring. Hold telefonen eller tabletten op foran dig og se ud gennem et tidsvindue, mens du bevæger dig rundt. Med Virtual Reality vil historien folde sig ud lige foran øjnene på dig.

Dato

13. april 2020

Tags

Silderuten, Stege

Bo-Her

Røddingevej 16, Røddinge
4780 Stege
+45 3013 1118
web @ sommerhus-mon.dk

Bank: 6140 4057053
CVR:  2862 1833

hus mini

FIND

 

Reservation & Afbestilling

Sådan behandler vi dine data

Besked

Venligst udfyld krævede felter
Venligst udfyld krævede felter